Sommeren med 230-volt på hytta uten strømtilknytning

Den fine lyse tiden brukes av mange nordmenn på hytta. Vi Nordmenn er flinke til å bruke tid på hytta og slappe av om det er på fjellet, i skogen eller ved sjøen.

Felles for mange eldre hytter er at de er bygd i en tid da det ikke var krav om høy grad av komfort. Strøm ble da ikke ansett som viktig fra 40-årene og frem til slutten av 1970 tallet. Nå i den senere tid er det også en økende grad av bygging av hytter som ikke har innlagt vann og strøm fordi man ønsker å velge det enkle.

I mange tiår har 12 Volts anlegg vært det som de fleste har satt opp for å ha litt lys om kvelden. Men ny solcelleteknologi på markedet er det nå kommet anlegg som også kan levere 230 Volt.

Med 230 volt kan du få til litt mer med strømmen som å ha et vanlig kjøleskap, bruke en stekeovn og bruke støvsuger når du gjør rent, så litt luksus ønsker de fleste selv om det ikke er innlagt strøm. Lading av mobil og PC er også mange ønsker seg i sommerferien.

Nordic Solergy har en produktgruppe av hybridinvertere som gjør om solenergi til 230 Volt. Vi har enkle 1- fase hybridinvertere som kan fungere godt med opp til solcelleanlegg på 12-14 solcellepanel. Det produktet heter Sunsynk Ecco og er på 3,6kW. Vi har også 3-fase hybridinvertere som er på fra 8- til 12kW. Dette er produkter som kan kobles på hytter som er behov for mye solstrøm og med behov for større effektuttak. Som for eksempel når komfyr, TV og vann og kloakkpumper går samtidig. Da kan man ha behov for en kraftig løsning som tar effekttoppene. Spesielt pumper har en høy starteffekt så da må det litt energi til.

For å få energi til dette trenger man batterier, og da er litium batterier å anbefale. Nordic Solergy har batterier på 5kWtimer som kan parallell kobles dersom man ønsker mer lagring enn 5kWtimer. 

Vår leverandør Sunsynk har nå kommet med en produktserie som heter Lifelynk X. Det unike med det produktet er at batteri og inverter er et produkt i en boks slik at det blir enklere å montere opp og mindre kabling. Boksen er 70 cm høy og 55 cm bred. Den tar liten plass og er enkel å koble til et solcelleanlegg. Med 10 års garanti så har du strøm i mange år på hytta uten bekymringer.

Disse produktene er perfekt for off-grid hytter i hele landet. De kan også kobles mot aggregater slik at det er strøm tilgjengelig når solen står lavt og energiproduksjonen er lav.

Vi ønsker alle en god sommer med eller uten 230 V i stikkontakten.


Flere innlegg

Se alle